2012/05/08

WHAT IS FASHIONBLOG?

Oon jo aika pitkään ollut hyvin vihoissani tästä otsikon aiheesta. Halusin siis kirjoitella aiheesta mitä on muotiblogit ja mitä niiltä itse odotan. Tuntuu siltä, että vähän joka toinen kirjoittelee blogia tämän muotiblogi käsitteen alla. Itse ainakin odotan muotiblogilta paljon kuvia käyttäjän omista vaatteista ja tämän kokoamista erilaisista asuista. Poikkeuksena on tietysti katutyyli blogit, joissa ei ole varmastikaan Stockholm Street Stylea voittanutta, rakastan Carolinen ottamia kuvia.

I've been quite pissed of with this subject. I wanted to write about fashionblogs and some things what I expect about fashion. It feels that almost everybody is writing "fashionblog" , but what that means? I thinks that good fashion blog have great pictures of different kind of outfits and I thinks that pictures should be about the blogger not just pictures which are taken from internet. Street Style blogs are exceptions, I love Stockholm Street Style.


Mielestäni Suomesta ei löydy yhtään ainoaa oikeaa muotiblogia. Omaa silmääni ei ainakaan miellytä samojen vaatteiden pitäminen päivittäin, enkä pidä sitä mitenkään inspiraatiota antvana. Asujen tulisi myös olla jotain muuta, kuin kaikkien muiden pitämät vaatteet. Vaatteiden ei tarvitse olla merkkivaatteita, mutta erilaisilla yhdistelmillä saa jo aikaan persoonallisia asuja.Villapaidan päälle vetäminen, converset ja farkut eivät ole mielestäni muotia, eikö? Oikea muotiblogi tarjoaa lukijoilleen inspiraatiota asujen suhteen, onhan useissa isoissa muotilehdissäkin kirjoitettu tästä roolin vaihdoksesta, että muotibloggaajista tulee suunnan näyttäjiä.

My opinion is that there are no true fashionblogs in Finland. I don't think that wearing same clothes every day or wearing sweater, jeans and Converse shoes is very fashionable or inspirative. Clothes can be from H&M or Zara clothes but you can wear them personally. I think that real fashion blog offers some inpiration to its readers.

Menestyäkseen Suomen blogimaailmassa tulee olla mitäänsanomaton.Luulen tämän tapahtuvan sen takia, että täällä pukeudutaan hyvin tavallisesti ja suuri osa pukeutuu täysin samalla tavalla.Persoonallisen tyylin omaavia kävelee harvoin vastaan. Itse en siksi luekaan yhtäkään suomalaista " muoti" blogia, vaan tykkään lueskella enimmäkseen ulkomaisia blogeja. En myöskään pidä omaa blogiani muotiblogina ainakaan vielä, toivottavasti se sellaiseksi kehittyy. Tällä hetkellä blogini on enemmänkin tyyliblogi. Pelkkien omien asujen postaaminen ei tee blogista muotiblogia, monet tämän käsitteen alla postaavat ovat lifestyleblogeja. Mukaan lukien nämä Suomen luetuimmat "muotiblogit". Mitäs mieltä te olette tästä aiheesta?

    I feel like in finland in order for a blog to be succesful, it also has to be insignificant and uninspiring.That's why I don't read finnish " fashion" blogs, I like that the blog gives me some inspiration and tips to my own style. I think that my blog is blog of my style but I hope that someday it would become real fashionblog. Just posting your own outfit pictures doesn'n make your blog fashionblog, many blogs that are "fashion" blogs should be just lifestyleblogs. Also those blogs which are the most popular blogs in Finland at the moment. What do you guys think?
                  
                     pictures from: Fashionsquad/ Blondesalad/ Tuula


5 comments:

 1. Mielenkiintoinen aihe! Tuli mieleen, että tykkäätkö ruotsalaisista muotiblogeista? Useinhan esim. ruotsalaisia on sanottu massapukeutujiksi ja suomalaisia enemmän persoonallisiksi tyylitaitureiksi. Mutta Ruotsin puolella ollaan ehkä nimenomaan muodikkaampia, jota hait takaa? Silti Elin Klingin yllä on kuitenkin monesti mainitsemasi Converset,villapaita ja farkut ja ainaikin itse pidän k.o bloggaria tyylikkäänä ja trendikkäänä. Allekirjoitan sen, että Suomessa blogeilla menestyy hyvin "tavallisen", selkeän tyylin edustajat,joihin moni lukija pystyy samaistumaan. Oma tyylini on hyvinkin simppeli, siksi inspiroidun myös suomalaisista blogeista, ja varsinkin ruotsalaisista! Lemppariblogeihini kuuluvat kuitenkin ehkä ulkomaiset blogit, esim. juurikin Chiaralla on upea ja inspiroiva tyyli. :) Tässä tekstissä ei nyt ole mitään johtopäätöksiä, vain joitain ajatuksia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo luen jonkin verran ruotsalaisia blogeja :) Lemppareita on Columbine Smille, Angelica Blick ja Fashionsqad niistä. Itse tykkään Elinin blogista lähinnä vaan sen takia, että se on päässy niin pitkälle muotialalla niin on kiinnostava lueskella sen elämästä, en oo ikinä ollu mikään hänen tyylinsä suuri fani. Mua vaan lähinnä ärsyttää suomalaiset blogit, koska ne luetuimmat on musta oikeita tylsyyden huippuja, Auroran henkareista tykkään vaikka se suomalainen onkin :)

   Delete
 2. musta elinin blogii o hauska lukee just siks et sil on nii pal kaikkii kalliita laukkuja ja vaatteita. sen tyyli on kyl hyvin mitäänsanomaton :O perus revityt farkut, sit joku celinen laukku ja acnen takki :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. mmmm no jooo ehkä senki takiii :)

   Delete
 3. http://annaliinaheiskanen.blogspot.fi/

  ReplyDelete