2012/10/23

OLAVLöysin Jussi Salmisen Olav merkkiin ensimmäisen kerran FILF 2013 hässäkän yhteydessä. Silloin ihastelin kolmannen kuvan Shaved- laukkua. No nyt viikonloppuna törmäsin kyseiseen brandiin uudestaan ja pääsinpä taas kyseistä aidoista hiuksista väsättyä laukkua hypistelemään. Niin ja hypistelin muuten noita rekin kaikkia muitakin vaatteita. Olav hyppäsi saman tien lemppari suomalaiseksi merkiksi. Ne eivät ole perinteisiä suomalaisessa suunnittelussa käytettyäjä trikoo mekkoja tai printti kuvioituja vaatteita, vaan niissä on kansainvälistä tuulahdusta, ja näen merkin aika potentiaalisena nousukkaana myös ulkomaille.
Merkin takaa löytyy siis Muodin huipulle- ohjelmastakin tuttu Jussi Salminen, joka vaikutti ensi tapaamisen perusteella todella mukavalta tyypiltä, ja tämä osoittautui todeksi, kun hän tuli meitä viihdyttämään Blogger's Loungeen. Ei voi muutakun sanoa, että täällä on yksi Olav- fani lisää!

I found this wonderful brand Olav earlier this fall when it was part of FILF 2013. Then I admired that Shaved bag. Well, last weekend I ended up to Olav's stand again and I admired that bag once again. And I also admired all those clothes which were hanging in the clothes bar. That was the moment when Olav became my favorite Finnish brand. It's clothes are not traditional Finnish design but I think that's good. When you look at those clothes you can feel the international breath and I see them really potential.
The designer behind Olav is Jussi Salminen who is known about Project Runway. first time when I see him I thought he is nice guy and then he came to talk with us in Blogger's Lounge and I can tell you I was right. Here is one more Olav fan!


6 comments:

 1. Sulla on kyllä hyvin rajoittunut mielikuva suomalaisesti muodista... Ei suomalainen muoti ole sama kuin Marimekko joskus kymmenen vuotta sitten. Itse kovanan suomalaisen muodin rakastajana inhoan tollasta asennetta. Katsoppa nämä nettisivut läpi niin saat vähän paremman kuvan suomalaisesta muodista:
  www.samuji.com
  www.monthofsundays.fi
  mirkkametsola.com
  camillamikama.fi
  http://www.rh-the-label.com/

  Ei näy kovin montaa printtikuvioitua trikoomekkoa?

  ReplyDelete
 2. Noi merkit on kyllä mulle ennestään tuttuja ja tiedän sen, että nuoret suunnittelijat eivät ole enää mitenkään liitoksissa tohon perinteiseen suomalaiseen suunnitteluun. Marimekko ja Ivana Helsinki meitä kuitenkin siellä maailmalla on edustanut josta varmaan monelle muullekin on se mielikuva jäänyt ja itse seuraan lähinnä vain ulkomaisia merkkejä niin vaikka tätä nykyään tiedän myös nuoria suunnittelijoita niin mielikuva on aikalailla pinttynyt :)

  ReplyDelete
 3. Suosittelisin seuraamaan aktiivisemmin suomalaistakin muotia. Varoituksen sanana vain: saatat rakastua päätä pahkaa;)

  ReplyDelete
 4. hyi just joku minna parikka YÖH...

  ReplyDelete
 5. Miksi arvostelet niin negatiivisesti suomalaista muotia ja suomalaisia muotiblogeja? Onhan sullakin suomalainen muotiblogi.. Miten omasi poikkeaa niistä muista?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Missä olen arvostellut suomalaisia muotiblogeja? :) en vaan seuraa suomalaisia blogeja juuri ollenkaan, ja muotiakin olen seurannut aika heikosti viime aikoina, nyt vasta oon löytänyt nuoria suunnittelijoita joista tykkään :) ehkä vähän kärkäs tä juttu, vaikkei se ollut tarkoitus

   Delete