2013/01/22

MY DAYS AT ELLE

Ajattelin kirjoittaa miten työharjoitteluni Ellellä on sujunut, ja millaista on muotilehden arki, koska olen varma, että monia teistä aihe kiinnostaa. Takana on tosiaan melkein kaksi kuukautta harjoittelua, ja vielä toiset on edessä. Tässä ajassa olen päässyt kuitenkin aika kivasti kartalle siitä, mitä toimituksessa tapahtuu, ja vaikka olen ollut toimittajaharjoittelijana niin olen päässyt osallistumaan myös muotiharjoittelijoiden tehtäviin, sillä autan usein meidän toista harjoittelijaa Annaa hänen tehtävissään.
Pääasiassa päiväni kuluvat tietokoneen äärellä erilaisia juttuja kirjoittaen. Nettitekstit ovat pääasiassa mun käsialaa, sekä olen tehnyt pienempiä juttuja myös lehteen. Eilettäin ilmestyneessä helmikuun numerossa Dubai juttu on syntynyt mun toimesta, ja maaliskuun numerossa voittekin löytää sitten jo neljä sivua mun kirjoittamia juttuja.
On ollut todella kiva huomata, että vastuuni on kasvanut tasaisesti ja tällä hetkellä teen samoja juttuja, kuin muut toimittajat. Kaikki tekstit menee vielä toimituspäälliköiden ja päätoimittajan läpi, ja saan myös aina palautetta kirjoituksistani, mikä auttaa varmasti mua kehittymään paremmaksi.

Kirjoitusjuttujen lisäksi olen auttanut Annaa muotivaraston hoidossa. Kuvitelmat sellaisista valtavista huippusuunnittelijoiden vaatteita pursuavista vaatevarastoista ovat täyttä puppua. Meillä vaatevarastona toimii huone, joka on tyhjä. Muutama päivä ennen kuvauksia lähetit tuovat vaatteita toimitukseen, josta me sitten puretaan ne varastoon muotitoimittajien nähtäville. Annan on yhteydessä ulkomaisiin PR toimistoihin, ja niistä on yllättävän vaikea saada kansainvälisten suunnittelijoiden vaatteita edes muutamaksi päiväksi.
Kuvauksia on yleensä kerran kuukaudessa, jonka lisäksi on sitten aika paljon tuotekuvauksia. Pääsen ensimmäistä kertaa kuvauksiin mukaan torstaina, ja ajattelin tehdä aiheesta postauksen sitten myöhemmin.

Harjoitteluni aikana olen kiertänyt myös aika paljon erilaisia lehdistötilaisuuksia. Olen päässyt tapaamaan muita toimittajia, sekä haastattelemaan Suomalaisia muoti-ihmisiä. Perjantaina vuorossa olisi Mertin haastattelu, jota oon jo hieman jännittänyt, mutta eiköhän se suju ihan hyvin.

Aluksi harmittelin hieman sitä, että tehtävänäni oli vain kirjoittaminen, kun en itse kuitenkaan haaveile niinkään kirjoittamisesta. Haluaisin tulevaisuudessa tehdä enemmänkin niitä juttuja, joita muotitoimittajat meillä tekevät, eli kokoavat palstoja, stailaavat kuvauksia ja etsivät kauden trendejä. On kuitenkin ollut onni, että Anna on ottanut mut usein mukaan auttamaan kuvausvalmisteluissa yms. Olen kuitenkin viihtynyt todela hyvin ja toimituksen porukka on todella mukavaa.
Ennen kaikkea tämä on ollut todella tärkeä kokemus, ja olen ylpeä siitä, että olen päässyt jo tekemään unelmahommiani näin nuorena. Harjoittelun kautta saan luotua kontakteja myös moneen suuntaan, ja tästä on varmasti hyötyä tulvaisuudessa, kun haen ulkomaille harjoitteluun.

Laittakaa vaan kysymyksiä, tai postausaiheita tulemaan, jos sellaisia tulee mieleen. Vastailen mielelläni!

2 comments:

  1. vau, kuulostaa niin ihanalta! :) mä tykkäisin niin kovin tehdä tuollaista hommaa työkseni :)

    ReplyDelete