2013/03/31

SKINNY FOR SUMMER, HOW ABOUT FIT FOR LIFE?

Pääsiäinen on sujunut meikäläisellä aika rauhallisissa merkeissä. Kauhistelin jo etukäteen sitä etten pysty syömään niitä maailman parhaita Kinder munia. Nyt jo voiton puolella olevana voin todeta ettei se edes tuntunut niin pahalta. Muutaman viikon takainen herkuttelu aiheutti aikamoisen pöhnän ja turvonneen olon ja jotenkin seuraavana päivänä ei se herkuttelu edes ollut sen arvoista.
Lähdin tähän hommaan sillä periaatteella, että teen alusta asti hommia sillä tavalla mikä voi jäädä tavaksi loppu elämäksi. Nyt olen ollut siis neljä viikkoa syömättä herkkuja, paitsi muutama takaperin Miran synttäreillä. Aion pitää tällaista tiukkaa linjaa vappuun saakka, jolloin saan sitten herkutella. Vapun ja NYCin jälkeen aion kuitenkin palata takaisin ruotuun ja suoda itselleni herkuttelua kohtuuden rajoissa.
Tykkään Steffin tavasta valmentaa ja hänen blogiaan seuraavana tiedän myös sen, että hänellä on todella terve suhtautuminen ruokailuun. Nostan hattua kaikille fitness-kisaajille siitä, että he jaksavat punnita ruokansa jokaista ateriaa myöten usean kuukauden tai vuodenkin ajan. Itsestäni ei tähän olisi, enkä edes jaksaisi lähteä kyseiseen puuhaan, vaikka sitä kautta saakin varmasti upean vartalon.
Yritän syödä mahdollisimman paljon puhdasta ruokaa ja silloin kuin eväät unohtuvat kotiin niin valitsen tilalle mahdollisimman terveellisiä ruokia.

Se mikä on kummastuttanut mua viime aikoina on tällaisen terveen elämäntavan kritisointi. Tällä hetkellä kauneusihanne on terveempi kuin se on koskaan ollut. Toki muotimaailmassa kauneusihanne tulee olemaan aina pitkä ja laiha, koska heidän päällään vaatteet vain näyttävät paremmalta kuin lyhyiden ja lihavien tai edes normaalikokoisten päällä.
Se jaksaa myös ihmetyttää, että lihavilla ihmisillä on aina sanomista laihoista. Laihoja voidaan haukkua mielinmäärin, mutta kun erehtyy sanomaan yhdenkin väärän sanan lihavasta saa osakseen haukkuja.

Olemme koulussa puhuneet tällä viikolla erään kurssin tiimoilta kauneusihanteista. En tavallaan pysty ymmärtämään sitä minkä takia lihavien ihmisten on niin vaikea ymmärtää vallitsevan mallin kauneusta olevan hoikka. Ymmärrän sen, että sairalloisen laihuuden ihannointi ei ole se mihin tässä pitäisi tähdätä ja uskon, että monet muutkin ovat kanssani samaa mieltä että läski ei kaunista ketään. Yleensä kritiikki kohdistuu vaan siihen, mitä itseltä puuttuu tai siihen mihin itse "ei pysty".
Jokainen pystyy saaamaan unelmiensa vartalon ellei ole vakavasti sairas. Sipsipussin avaaminen ja lenkin väliin jättäminen on paljon helpompaa, kuin itsensä haastaminen ja tuloksiin pyrkiminen. En väitä sitä, että salaatti maistuisi aina hyvältä tai urheilu on aina kivaa. Ei se olekaan, mutta ei kaikki asiat elämässä aina olekaan hauskoja. Hauskaa on silloin kuin kovalla työllä on saavutettu hyviä tuloksia :)

Haluan tsempata ihan jokaista tavoittelemaan unelmiaan, olivatpa ne sitten treeniin liittyviä tai ei. Ei kannata ikinä ajatella, että en pysty, koska se ei ole totta. Kannattaa ainakin kokeilla ja epäonnistumistenkin jälkeen nousta takaisin jaloilleen ja yrittää uudelleen.
Nyt täältä pesee kuitenkin tän viikon treenejä. Pidin lepopäiviä oikein kaksin kappalein, kiitos viime viikkoisen anonyymin ja Steffin. Mulla on innostus mennyt vähän yli :)

Maanantai
PT -treenit, harjoiteltiin maastavetoa ja tehtiin kova vatsatreeni. Loppuun pieni sykettä kohottava sarja ja lyhyt, mutta kova intervalli treeni juoksumatolla

ratsastus

Tiistai
lepo

Keskiviikko
puolen tunnin juoksu treeni ja 1h ohjattu venyttely

Torstai
salitreeni, kyykkyjä ja hyppykyykkä smith-laitteessa, punnerruksia, askelkyykkyhyppyjä kahvakuulien kanssa ja vatsaharjoituksia pallolla.

Perjantai
5km reipas lenkki

Lauantai 
vapaa

Sunnuntai
kovatempoinen lihaskuntotreeni salilla.

Huomenna sitten palailen taas asukuvilla, nyt mä lähden kuitenkin illan viettoon Saskialle. Tarkoituksena olis suunnata myös Turun yöhön tänään, voou!

2 comments:

 1. Ihan mahtava postaus! Tulin itse just lenkiltä ja oon tähän mennessä ollu ihan jäinen liikunnanvihaaja, mut nyt oon koittanu saada itteäni vähän liikkeelle ihan jo oman jaksamisen takia. Tavotteena ois parantaa omaa kestävyyttä ja siten lisätä hyvinvointia :) Tsemppiä reeneihin, kiva nähdä, kun joku on noin innostunut!

  http://fashiontipsy.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo mäkään en oo todellakaan ollu ennen mikään himoliikkuja :) Mulle auttoi kovasti se, että aloin treenaamaan pt kanssa ja myös tavoitteiden laittaminen motivoi tekemään töitä :) ja kiitos samoin!

   Delete