2013/03/17

THE STRONGER YOU ARE, THE BETTER YOU FEEL Toista viikkoa viedään treenien parissa, ja tuntuu siltä, että olisin aina tehnyt tätä. On tosi mahtavaa huomta, kuinka nopeasti kehitystä tapahtuu. Ihan silminnähtäviä ne muutokset eivät tosin vielä ole, mutta mä tunnen ne. Herkuista kieltäytyminen jo kolmen viikon ajan on tosiaan tehnyt tehtävänsä ja turvonnut olo on kokonaan poissa. 
En ole koskaan syönyt epäterveellisesti, vaan mun ruokavalio on aina koostunut perus kotiruuasta ja satunnaisesta herkuttelusta. Näin talvisin herkuttelu kuitenkin usein lähtee hieman lapasesta ja näin kävi mulla tänä vuonnakin, tosin viime vuoden puolella. Nyt olen yrittänyt syödä tammikuusta alkaen mahdollisimman terveellisesti ja ennen kaikkea muutttanut ruokailut säännöllisiksi. Syön nykyään maksimissaan 4 tunnin välein ja välipaloista on tullut mun lempiruokia. 

Herkuttelun lopettaminen oli mun mielestä yllättävän helppoa ja päätöksen jälkeen mun ei ole juurikaan tehnyt edes herkkuja mieli. Muutama päivä meni aikalailla kituen, mutta kun siitä sokerikoukusta pääsi yli niin elämä ilman herkkuja on ollut yllättävän helppoa. Nyt mennään siis vappuun asti ihan täysin herkuttomalla linjalla ja sen jälkeen ajattelin sallia itselleni yhden herkkupäivän viikossa.

Treenailut on mennyt ihan kivasti tällä viikolla. Meidän piti tänään kuvailla salilla tähän postaukseen kuvistusta, nyt kun vihdoin sain tällä viikolla ne Reebokin treenikamat testiin mistä sillon aikaisemmin juttelin. No Santtu unhoti ottaa mun treenikassun kotoa mukaan, kun mä tulin suoraan töistä. Mä jouduin siis tänään tyytymään kotona tehtyyn keskivartalotreeniin.

Tehtiin keskiviikkona Steffin kanssa ihan super rankka lihaskuntotreeni. Tän viikkoinen pt treeni oli raskain mitä meillä on ollut, mutta olin super ylpeä itsestäni että jaksoin tehdä loppuun. Mä tarvin sitä, että joku patistaa mua tekemään kovempaa ja Steffi on siihen oikea tyyppi, se ei todellakaan päästä mua helpolla. Toisaalta oon myös varmaan ihan kiva treenattava kun en koskaan valita vaikka sattuisi vaan yritän täysillä loppuun saakkaa.
Steffi suosittelin muutenkin mulle tehtäväksi paljon tällaista paljon toistoja ja kovaa sykettä sisältävää lihaskuntotreeniä. Se on tutkimuksissa todettu kaikkein tehokkaimmaksi tavaksi kiinteytyä, sillä tällaisen treenin jälkeen kulutus on suurempi vielä pitkään treenin jälkeen.

Tässä kuitenkin treeni joka me tehtiin. Aion tehdä ensi viikolla tän myös itsenäisesti uudelleen.
3x 16  kahvakuulaheilautus, kahvakuula 12kg
3x16 pystypunnerrus, käsipainot a' 5kg
3x16 tasajalkahyppy korkealle steppilaudalle, siitä kyykkyyn ja vielä pystypunnerru perään, kahvakuula 8kg käsissä
3x16 kyykky 10 kg tangolla

Tämän jälkeen kaikki tehdään nopealla temmolla  putkeen 3 kertaa ja jokaista liikettä tehdään 12 toistoa. Sarjojen välissä pidetään aina pieni 1min hengähdystauko.

Lisää treeni-intoa tuo vielä se, että ilmottauduin Paavo Nurmi Marathoniin juoksemaan 10km. Lyötiin vielä Santun kanssa vetoa, että jos juoksen matkan alle tuntiin saan jonkin palkinnon. Mulle tä on tosi suuri haaste, koska en oo ikinä oikeen tykännyt juoksemisesta ja mun juoksukunto on tällä hetkellä todella huono. Tästä johtuen mun viikkotreeneissä tullaan tästä eteenpäin kesäkuun loppuun asti näkemään 3 juoksulenkkiä viikossa. 

Mutta tähän loppuun vielä viikon treenit. Pidin kaksi vapaapäivää, koska olo oli alkuviikosta hieman puolikuntoinen, vaikka mitä kipeyden oireita ei nenän valumisen lisäksi ole ollutkaan. Nyt olo on taas super ja odottelen jo ensi viikkoa.

Maanantai 
Lenkki 30min
Tiistai
lepo
Keskiviikko
pt treenit, tehtiin ylläoleva lihaskunto, sekä keskivartalon hallintaa trx nauhoilla
Torstai
Lenkki 30min
Perjantai
lepo
Lauantai
lenkki 4km juoksua
Sunnuntai
keskivartalo treeni kotona

Ensiviikolla sitten Reebokin treenikamojen testaustatuloksia ja huomenna asukuvia tältä päivältä!

1 comment:

  1. Hyvä Elina. On se hyvä, että meidän perheessä lapset treenaavat. Mun uudet treenikamppeet on vielä käyttämättä:( No on ainakin kamppeet hankittu:) t. äippä

    ReplyDelete