2013/04/17

FASHION INDUSTRY CONFESSIONS SHUT DOWN


Viime vuonna loppusyksystä olin super innoissani kun löysin paljon puhutun Fashion Industry Confessions blogin. Blogin pitäjä esiintyi anonyyminä ja päivitteli blogiinsa kuulemiaan juoruja muotimaailman ytimestä. Kyse ei tosiaan ollut ihan mistään pikku hommasta, sillä blogin pitäjä kertoi itse työskentelevänsä muotialalla ja hänen saamansa tiedot olivat suurimmaksi osaksi hänen itsensä kuulemia, mutta myös hänen muotialalla työskentelevät ystävät auttoivat häntä.
En olisi ikinä uskonut, että suuret muotialan vaikuttajat kuten USAn Voguen kustantaja Conde Nast ja mallitoimisto IMG olisivat vetäneet hernettä nenäänsä näin pahasti.
Fashion Industry Confessions on tällä hetkellä siis suljettuna näiden tahojen vaatimuksesta ja jonkinnäköinen syytekin oli blogin pitäjälle tulossa.


 Tästä huomaa sen, kuinka paljon yhdellä blogilla voi olla vaikutusta koko suuren alan toimintaan. Jos blogi pystyy aiheuttamaan tällaisen kohun suurille yrityksille, niin miten paljon blogit vaikuttavat sitten ihan tavallisiin lukijoihin. Olen lukenut muutaman artikkelin aiheeseen liittyen, sillä teen blogien vaikutuksesta enkkuun esseetä. Tulokset oli aika vaikuttavat. Blogien ansiosta monet yritykset hyötyvät huomattavia summia, joten kaikkea ei todellakaan kannata uskoa.
Itse puhun täällä aina asioista ja tuotteista joihin itse uskon ja joita käytän, kaikki ei todellakaan niin tee. Monet blogit antavat myös todella epärealistista kuvaa kirjoittajansa elämästä, koska kenellekään meille tuskin on arkipäivää ostella 1000e laukkuja tai 500e kenkiä, en ainakaan usko että Suomessa kukaan bloggaaja tienaa noin paljon, että kyseinen elämäntapa olisi mahdollista.
Ei ketään tietenkään halua avautua elämän paskoista asioista blogissaan, ainakaan päivittäin tai kertoa omia henkilökohtaisia huolia tai riidoista vaikkapa poikaystävän kanssa. Jokaisen elämässä on niitä huonoja hetkiä, eikä jokainen päivä todellakaan ole mitään ruusuilla tanssimista.

Tä oli nyt vaan tällainen keskiviikko avautuminen, ja samalla oon vieläkin super pettynyt, että Fashion Industry Confessions ei oo täällä enää. Mä lähden nyt rilluttelemaan approon ja saa nähdä missä hapessa sitä huomenna herätään. Viime viikolla kävi sen muutaman viinilasinkin kanssa hassusti...

4 comments:

 1. Wauu! Eka kerta kun kuulinkaan tollasesta blogista! Kuullostaa hirmu jännittävältä, harmi että on mennyt piiloon :-( haluisitko linkata joitain artikkeleita aiheesta, kun kiinnostuin niin hirmuisesti :-) kiitos! ps. ihanaa lukea tälläisiä myös hieman 'erilaisia' postauksia sulta. Oot kyllä tosi ammattimainen ja fiksun olonen nainen! -martta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nii on :( muut google kuvahausta löytyy tosi paljon noita! Mä voin myöhemmin linkkailla niitä artikkeleita ku on kaikkien luettavissa kun oon nyt kännykällä netissä! Ja voi kiitos, tuli tosi hyvä mieli :)

   Delete
 2. Jäin noihin ihan koukkuun googles ihan sairaan hyviä !!

  ReplyDelete
  Replies
  1. jooo mäki jäin sillon ku toi blogi viel oli! :)

   Delete