2013/04/08

LOVELY, IRRITATING CUSTOMERS


Oon tässä jo muutaman päivän, tai no oikeastaan viime kesästä saakka miettinyt sitä, miten ihmiset muuttuvat niin avuttomiksi astuessaan asiakkaan rooliin. Jokainen asiakaspalvelija varmasti pystyy samaistumaan seuraavaan kommenttiin, asikkaat voivat olla todella ärsyttäviä, mutta mukava asiakas voi myös pelastaa päivän. Ajattelinkin jakaa teidän kanssa niitä uskomattomimpia juttuja, mitä asiakkaiden kanssa on tapahtunut, ja toivon että myös jokunen teistä innostuisi jakamaan omia kokemuksiaan tänne. 
Omia kokemuksia keräillessä ja kavereiden kanssa jutelleena näitä omituisia hetkiä on todella paljon.


 • Viime kesänä ollessani lentokentällä töissä todistin monta kertaa sen, kuinka tyhmäksi ihminen voi asikkaana muuttua. Yksi aamu ruuhkan aikaan kassalle pyyhälsi nainen lautasellaan possumunkki. No tilattuaan kahvin munkin kaveriksi nainen sitten kysyy viel näin varmuuden vuoksi, mahtaakohan possumunkissa olla porsaanlihaa. En sitten tiedä mistä lähtien possumunkissa on ollut porsaanlihaa ainakaan meillä Suomessa. Asiakas oli siis ihan suomalainen.
 • Lentökentästä päästäänkin sitten näihin ulostejuttuihin, joita onkin ihan jonoksi saakka. Eräs aamu oltiin avattu meidän kahvila ihan tavalliseen tapaa, kunnes pahimman ruuhkan aikaan kassalle marssii n. 10-vuotias tyttö ja tyräyttää kassalle kunnon oksennuksen. Jouduttiin sulkemaan kahvila siksi aikaa, että siivoja ehti toisesta päästä terminaalia kuuraamaan kassaa. En todellakaan syytä lasta tilanteesta, mutta vanhemmat eivät suostuneet laittamaan tiukkuakaan ristiin tapahtuman jälkeen, vaikka ojensimme heille kasan papereita.
 • Meidän kahvilassa asiakkailla oli tapana jättää myös ulostetta täynnä olevia vauvan vaippoja pöydille ja tarjoittimille, hurmaavaa.
 • Ulosteet ovat varmaan yleisin juttu kategoria, mitä tulee näihin tilanteisiin. Kaverini työskentelee pikaruokalassa ja hänen ollessa kassalla eräs vessasta tullut mies tuli mainitsemaan kassalle, että vessat kannattaisi siivota. No siellä käytiin kurkkaamassa, ja mitäs muutakaan sieltä löytyi kuin kakkakasoja ympäri vessaa, ja niiden päälle oltiin levitetty vielä paperia, jotta ne olisivat "piilossa" siivoojilta. Tässä kohtaa en voinut, kuin nauraa, paskooko joku kotonakin vessan lattialle?
 • Sitä ruskeaa ulostetta on löytynyt myös muualta, nimittäin sovituskopista. Ei tosin meidän liikkeen. Mä en tiedä mitä tekisin, jos löytäisin sovituskoppien lattialta paskaa. Myös käytetyt tamppoonit ja siteet sovistuskoppien peileissä on tullut todistetuksi muutaman tutun toimesta.
 • Töissä ollessani muutamat jutut pistävät aina silmään. Myönnän tosin itsekin harrastavani näitä, mutta silloinhan ne eivät tietenkään ärsytä. Yksi näistä ärsyttävistä tavoista on se, että kun kassalle tullaan kokeilemaan, jos kortissa olisikin katetta. No useimmiten siellä ei olekaan niitä tarvittavia pennosia, jonka jälkeen alkaa selittely siitä, kuinka tilillä pitäisi olla moninkertainen määrä rahaa ostokseen verrattuna. Niinpä niin.
 • Muita ärsyttäviä tapoja on vaatteiden piilottelu, tiedättehän sen kun piillotetaan jokin vaate sille kuulumattomaan paikkaan itseään varten. Tämä ei tosin ole mitää verrattuna siihen, että vaatteet jätetään lojumaan ties minne sovareiden lattioille tai ympäri liikettä, vaikka sovituskopissa on rekki niitä sovitettuja vaatteita varten, argggh.

Mä ainakin myönnän itse harrastavani tota piilottelua, mutta sen lupaan että ulostaminen sovituskopin lattialle ei ole mun juttu. Itse kun seurailen tosi paljon kaikkia muotiin liittyviä juttuja, niin käyn välillä testaamassa kuinka hyvin liikkeiden henkilökunta tietää heidän tulevista mallistoista, ja täytyy kyllä myöntää että tosi huonosti. Tosi monta kertaa on käynyt niin, ettei myyjillä ole ollut mitää hajua asiasta.
Mutta mä voin kyllä myöntää, että mä tykkään mun työstä ja suurin osa asiakkaista on ihan tosi kivoja ja välillä on tullut vastaan tosi herttaisiakin tyyppejä. 

Kertokaapa tekin teidän ärsyttäviä asiakastapoja tai jos ootte asiakaspalvelijana töissä olisi hauska kuulla teille sattuneita juttuja !

pics. Style.com

8 comments:

 1. Itse olin helvetin hyvä asiakaspalvelija joita kaikki asiakkaat rakastivat!
  Näytin rumille lapsille kieltä, katsoin ihmisiä murhaavasti, viisastelin tietämättömille ja esitin drive-in luureihin vammaista. Ai että.

  ReplyDelete
 2. :DDDDD Onks nää jutut totta, en vaan pysty käsittämään. ÄÄÄ tyhmät ihmiset

  ReplyDelete
  Replies
  1. No on valitettavasti :Ddd ihan uskomatonta

   Delete
 3. Siis käyt testaamassa muiden kauppojen myyjiä niiden tulevista mallistoista? Mistä tiedät mitä niiden myyjien kuuluu tietää ja ennenkaikkea mitä heillä on lupa kertoa ulkopuolisille? Olen itse töissä kaupassa ihan myyjänä ja me saamme tietää uusista tuotteista ja mallistoista/tuotesarjoista puolisenkin vuotta etukäteen (jolloin isoimmista jutuista alkaa koulutukset). Asiakkaille näistä ei kuitenkaan puhuta kuin vasta lanseerauspäivänä, jolloin alkaa myös myynti.

  ReplyDelete
 4. No ollaan kavereitten kanssa joskus käyty kyselemässä jostain mallistoista, jotka on jo ihan julkista tietoa kaikille :) itsekin oon vaateliikkeessä töissä ja meillä kaikki ainakin sellaisista mallistoista tietää, jotka on jo ihan julkista tietoa. Näin ei oo kuitenkaan ollut kaikkialla ja se ihmetyttää mua!

  ReplyDelete
 5. Oon töissä ruokakaupassa ja voin kertoa, että oon just paasannu keuhkojeni täydeltä just asiakkaiden käytöksestä. :D Ei voi olla niin avuton, etteikö viitti sen vertaa, että kohtalaisen pienessä marketissa kattois ensin ne hyllyjen yläpuolella olevat kyltit, joissa lukee, mitä hyllyvälissä on. Saattaisi auttaa sen kadonneen kuivahiivan löytämiseen, jos marssis katsomaan sen leivontakyltin alta, vaan ei. Myös se, että ihminen ostaa puoli kauppaa kamalassa ruuhkassa eikä viitsi ensimmäistäkään tuotetta pakata ennen kuin on maksanut saati kaivaa sitä lompakkoa esiin ennen kuin viimeinen tuote on kysytty ja sitä kauppaketjun bonuskorttia tulee kysyttyä, eihän sitä varmaan maksamista tule sekuntiakaan ennen ajatelleeksi. Myös asiakkaat, jotka änkevät kauppaan 5 minuuttia ennen sulkemista, ihan tosi, eikö sinne pääse yhtään aikasemmin? Sitten siinä tehdään koko viikon ruokaostokset niin, että viimeiset asiakkaat lähtevät vartin sulkemisajan jälkeen niin, että kauppaa sulkevat myyjät pääsivät hädin tuskin ajoissa töistä. Kakkaa en ole lattioilta löytänyt, mutta ihmiset, jotka rikkovat tuotteen eivätkä viitsi sen vertaa, että sanoisivat myyjälle, että tossa on muuten jugurttipurkki rikki lattialla.... Siinä makaa kunnes joku myyjä sattuu osastolla ohi. Hohhoh. Näitä riittää :D Järki jää kyllä usein ilmeisesti kaupan oven ulkopuolelle

  ReplyDelete
  Replies
  1. No jooo niin tekee :D kaikkien ihmisten pitäis kokeilla asikaspalvelua ni oppis käyttäytymään, mäki oon alkanu viemään tarjottimet kahvilassa ja vaatteet vaatekaupoissa omille paikoille, koska tiiän nykyään kuin ärsyttävää se on ku joku ei vie :)

   Delete