2013/05/20

PARSONS VS.FIT

 NEW YORK. While we were in New York we also do something else than just relaxed and shopped. Next year is my second year in university and most of our students are doing their exchange in third year. Because our friend schools doesn't offer anything about fashion I have decided to apply some other schools. I have though New York to be that place and we visited two schools while we were there. Parsons and Fashion Institute of Technology were quite different and I will tell you more about those schools and what I decided.

Kirjoitinkin tänne blogiin matkan aikana, että vierailemme myös muutamassa koulussa shoppailun ja rentoutumisen lomassa. Se minkä takia me käytiin näissä kouluissa on se, että mulla alkaa ensi vuonna toinen vuosi yliopistolla ja vaihtoasiat alkaa pikku hiljaa tulla ajankohtaisiksi, sillä meillä lähdetään vaihtoon yleensä kolmantena vuonna. Koska meidän ystävä koulut ei tarjoa mitään muotiin liityvää niin oon ajatellut hakea johonkin muuhun kouluun vaihtoon. Ajattelin, että Nyc voisi olla mielenkiintoinen paikka vaihtoon, joten me käytiin kurkkaamassa Parsonsissa ja Fashion Institute of Technologyssa. Ajattelin kertoa teille nyt näistä vierailuista ja siitä mihin mä päädyin.

PARSONS

Parsons assured me. The place where the school is located is in Midtown and was definitely one of my favorite places in The City. We joined tour where Katie, senior student told us more about the school and we also visited some classrooms. The tour wasn't that good but when I saw the new school building which will be ready in autumn I knew that Parsons is my place.
Parsons have educated a lot of famous designers and people in industry for example Alexander Wang and Prabal Gurung.
They offer a lot of courses in fashion designing, merchandising and marketing and you can also study photographing and interior design there. But the biggest reason why Parsons is worth of 40,000 dollars per year is the good rate of employment. 96% of student get job in industry in 6 months after graduating. Katie told us that in Parsons students get jobs in companies where they are interning. Those companies are big brands like Vogue, Elle, DVF, Prada etc.

Parsons vakuutti mut. Koulu sijaitsee yhdellä mun suosikki alueella NYCissä, Flatironin alueella Midtownissa. Me osallistuttiin kierrokselle, jossa senior oppilas Katie kertoi meille enemmän koulusta ja samalla kierreltiin hieman yhdessä koulurakennuksessa. Itse kierros ei sinänsä tehnyt vaikutusta, vaan se, miksi ihmiset ovat valmiita maksamaan 40,000 dollaria vuodessa kyseisestä koulusta. 
Parsonsista on valmistunut todella hienoja suunnittelijoita ja muita muotialan ihmisiä kuten Alexander Wang ja Prabal Gurung. 96% oppilaista työllistyy alalle 6 kuukauden sisällä valmistumisesta ja suurin osa saa työpaikkansa niistä firmoista, joissa he ovat olleet harjoittelussa . Näitä firmoja ovat mm. Vogue, Elle, DVF ja Prada. 
Koulussa voi opiskella suunnittelun lisäksi myös valokuvausta, muotimarkkinointia ja erilaisia yhteiskuntaan, taiteeseen ja muotiin liityviä aineita. Heidän uusi koulurakennuksensa, joka oli valtava ja super hieno valmistuu myös syksyllä. Suurin osa muotiaineen opinnoista siirtyy uuteen taloon ja samalla myös 600 oppilasta saa majoituksen sinne. FASHION INSTITUTE OF TECHNOLOGY

The second school we visited was FIT. The campus was located in Chelsea and it was quite huge. The school facilities were better than in Parsons I think but in other ways the experience wasn't that good. I was so excited about FIT before the visit but when I heard it is public school I wasn't that assured. Fees are not that much than they are in Parsons but 24,000 dollars is still quite much even though that includes room in dorm. There are also so many subjects that I can't even remember them.
Rate of employment in FIT was also 92 percents which is good but the places where students work now weren't that good than in Parsons. There have also been some famous students in FIT like Joe Zee and Calvin Klein.

Toinen koulu missä me käytiin oli FIT. Campus sijaitsi Chelseassa ja se oli aika valtava. Mun mielestä koulun tilat olivat paremmat mitä Parsonsissa ja ulkoisesti koulu oli todella hieno mutta muuten se kokemus ei sitten ollutkaan niin hyvä. Olin todella innoissani FITistä  ennen vierailua, mutta kun kuulin, että koulu on julkinen koulu mun pisteet laski aika paljon. Lukukausimaksut eivät tosin ole sen takia niin kalliit kuin Parsonsissa. Lukuvuosi majoituksen kanssa maksaa 24,000 dollaria. 
FITissä on tosi iso valikoima eri oppiaineita, etten edes pysty niitä luettelemaan ja työllisysprosentti oli myös todella hyvä 92%. En kuitenkaan ihan vaikuttunut valmistuneiden oppilaiden työpaikoista. 
Tunnettuja FITistä valmistuneita oppilaita ovat Joe Zee ja Calvin Klein.

After visiting those school I decided that because those schools are so expensive I'm going to spend my exchange year somewhere in Europe were schools are not that expensive. I've been thinking about Italy  but my school researches are finished yet. But ones I finish my bachelors degree here in Finland I've been thinking to go Parsons to make me master's program. Now I got more time to save money and for my career  I think it's better to carry out whole program.
I hope this was interesting for you guys to read and I want you to know that these are only my opinions.

Vierailujen jälkeen mun ajatukset oli aikalailla selvemmät. En aio lähteä kumpaankaan kouluun vaihtoon, sillä vaihto lukukaudella ei kuitenkaan ole niin suurta vaikutusta uraani, kuin kokonaisella tutkinnolla olisi. Ajattelinkin suorittaa vaihdon nyt jossain Euroopassa, jossa koulut ovat edullisempia ja niihin on helpompi saada eri vaihto-ohjelmilta tukea. Kun saan kandin Suomessa valmiiksi haen Parsonsiin lukemaan maisterin tutkinnon. Nyt mulla on enemmän aikaa säästää rahaa ja ja tutkinnon suorittamisella on varmastikin enemmän painoa, koska siinä ajassa ehdin myös tekemään harjotteluita.
Toivottavasti tä oli teille mielenkiintoista luettavaa ja nä kaikki on sitten vaan mun omia mielipiteitä asiasta :)

2 comments:

 1. Olen kiinnostunut lähtemään juuri ulkomaille yliopistoon/korkeakouluun opiskelemaan muotia joten tämä tuli tarpeeseen!:) oisaisitko suositella muita muotiin erikoistuneita opiskelupaikkoja ulkomailla? Olisin erityisen kiinnostunut stylistin työstä mutta haluaisin yliopisto tason tutkinnon. Tiedätkö onko esittelimiisi vaikea päästä ja kuinka valinta tapahtuu Millä perustein , onko joitain edellytyksiä joita tulisi olla esim. Mitä aineita tulisi kirjoittaa lukiossa? Mitä alaa itse lähtisit parsonsissa opiskelemaan? Olisin tositosi kiitollinen jos vastaisit pitkään liutaan kysymyksiä!!:) sulla on huippu blogi ja mahtava persoonallinen tyyli! Pääset varmasti pitkälle urassasi muodin saralla, tsemppiä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon kehuista :) Mmm no mä oon aika paljon tutustunut vaan näihin NYCin mahdollisuuksiin, mutta Tukholmassa pystyy yliopistolla lukemaan ainakin muotia, se on kuulema todella teoreettista opiskelua. Tukholmassa on myös Beckmans jossa pystyy opiskelemaan ainakin suunnittelua. Lontoossa on Colloge of Fashion ja itse aion lähteä vaihtoon Milanoon Istituto Marangoniin.

   En osaa oikeastaan kauhean tarkkaan sanoa, että kuinka vaikea näihin kouluihin on päästä sisään. Jos rahaa on niin ei varmaan mikään hirveen suuri ongelma se sisäänpääsy, mutta Parsonsiin varmasti vaikeampi. Hauan yhteydessä piti lähettää portfolio, eli se vvarmasti vaikuttaa ja luulen että kirjoitusten aineilla ei ole niinkään vaikutusta, vaan enemmänkin yleisarvosanalla. Mä itte aion hakea sinne opiskelemaan AAS ohjelmaan muotimarkkinointia. Se ei ole ihan sama asia kuin MBA tai MFA maisterin tutkinnot, mutta Katie meidän opas sanoi, että yhtä arvostettu kuitenkin :)

   Jos sä stylistiksi haluat niin FITissä ainakin pystyy opiskelemaan Fabric Stylingia, mutta musta stylistiksi ei voi sinällään opiskella vaan se silmä niille asuille ja yhdistelmille on tai ei ole. Muutenkin mun mielestä kannattaa opiskella mielummin jotain yleisempää muotialaa, koska stylistin työn oppii parhaiten seuraamalla vierestä ja tekemällä itse. Mäkin haluaisin tehdä stylistin töitä, jonka takia oonkin nyt yhdellä stylistillä työharjottelijana. Stylistin työssä tärkeetä on myös se oma kiinnostus ja harrastuneisuus muotia ja koko alaa kohtaan :)

   Toivottavasti näistä oli jtn apua!

   Delete