2013/06/03

FAKES OR WHAT?

 WHAT IS THIS? Couple weeks ago my friend Emmi show me two online fashion selling stores. First we were laughing about Choies and Sheinside but after thinking these sites now I'm definitely not laughing. Of course these sites are not the only online stores and stores which are selling fake stuff and copies but seriously. Why people are allowing this?

Muutama viikko sitten Emmi näytti mulle muutaman nettikaupan. Aluksi me vaan naureskeltiin Choiesille ja SheInsidelle mutta hieman paremman selailun jälkeen ei kyllä naurattanut enää yhtään. Nämä kaksi kauppaa ei tietenkään ole ainoita feikkejä tai törkeitä kopioita myyviä, mutta ihan oikeasti. Miksi tällasten annetaan olla pystyssä?


High street stores like H&M and Zara are of course copying the big brands but their clothes are only inspired by those. These are just copies and in most pictures the photos are taken from some other site. The first dress is copy from Dolce & Gabbana's SS'13 dress and those photos are taken from Net a Porter's site. These other product are only examples because those stores are full of these copies and what is the funniest thing is that they don't even take the tags off.
There are many product photos with Zara's or some other brands price tags. One of my favorite blogger Sanda posted one product photo from Choies which included shoes with MiuMiu label inside.

Tottakai myös muutkin suuret ketjut kuten Zara ja H&M kopioivat kalleilta brandeilta, sehän on oikeastaan niiden ideakin, mutta heidän vaatteensa ovat näistä kalliimmista inspiroituneita eivätkä näin törkeitä kopioita. Naurettavinta on kuitenkin se, että suurin osa näiden sivujen tuotekuvista on vielä niin törkeitä kopioita, että kuvatkin on otettu siitä alkuperäisestä tuotteesta. Esimerkiksi ensimmäisen kuvan mekko on suora kopio Dolce & Gabbanan SS'13 malliston mekosta ja kuvatkin on vielä napattu Net-a-Porterin sivuilta. 
Monissa tuotteissa on myös jäljellä niiden alkuperäisten merkkien hintalaput tai muutenkin merkit ovat selvästi näkyvillä. Yksi mun lempibloggaajista Sandra postasi viikonloppuna kuvan Choiesin kengistä, jossa oli MiuMiun merkki sisällä. 

If I think about myself I know that I would feel very bad to wear those fakes. As a student I don't have money to buy 1600e dress but then I bought something else. As a blogger I wouldn't cooperate with them but I have noticed that many bloggers do that, Finnish bloggers also. I don't have any idea why they do that maybe just because they give clothes and shoes for free.
I would rather save money for months to get some designer bag than bought those fakes.

What do you think about this? Would you buy some of their products?

Jos mä mietin itseäni, niin tiedän että mulla olis ainakin tosi paha mieli pukea ylleni noita feikkejä. Opiskelijana mulla ei ole varaa 1600e mekkoon, mutta ostan mielummin sitten siitä inspiroituneen mekon jostain muualta. Bloggaajana mä en ainakaan lähtis tukemaan näitä nettikauppoja, mutta oon huomannut, että monet tekee niin, myös suomalaiset bloggaajat. En tajua miksi he niin tekevät. Varmaan sen takia, että vaatteet ja kengät ovat heille ilmaisia. 
Itse säästäisin mielummin monta kuukautta rahaa vaikka johonkin laukkuun, kun ostaisin noita feikkejä. 

Mitäs mieltä te ootte tästä? Ostaisitteko te näitä feikkejä?

4 comments:

 1. siiis nyt en tainnut tajuta? mikä noissa vaatteissa siis on vikana? :-D sori! sul on muuten ihana tyyli ja kiva banneri!

  ReplyDelete
 2. Siis noi kaikki vaatteet on niinku feikkejä tai kopioita ja noi myy niitä ihan julkisesti feikkeinä tai ominaan :) kiitos paljon!

  ReplyDelete
 3. Ehdottomasti en ostaisi! Oon lukenut jo jonkin aikaa blogiasi enkä ole ennen kommentoinut, mutta halusin vain tulla kertomaan että pukeudut ihanan ennakkoluulottomasti ja rohkeasti!! Odotan uusia postauksiasi innolla ja uskon että sinusta tulee jotain suurta :)

  ReplyDelete
 4. Kiitos paljon :) tästä kommentista tuli hyvä mieli!

  ReplyDelete