2013/07/02

DREAMS

 HAPPY. Oon ollut viime aikoina hieman ahdistunut. Oon ollut ala-asteesta asti kovin tietoinen siitä, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Vaikka suunnitelmat ovatkin vaihtuneet koiran ulkoiluttajasta, plastiikkakirurgiin ja siitä muotiin, mulla on aina ollut joku maali, mihin tähdätä. Oon pallotellut päässäni useampaa vaihtoehtoa, sekä suunnitelmia siitä missä mä suoritan mun vaihdon ja jäänkö Suomeen tekemään maisterin tutkinnon. Nyt kuitenkin viime päivinä mulla on ollut sellanen olo, että tiedän varmasti mitä mä haluan tulevaisuudessa tehdä.


Mä oon päättänyt alkaa luomaan uraa stylistina. Tähän päätökseen on vaikuttanut varmaankin osaltaan se, että pääsin näkemään kesäkuun aikana mitä työ todella on. Vaikka Elleläkin pääsin osallistumaan kuvauksiin ja näin niiden järjestelyjä sivusta, niin Sofian kanssa tehdyt työtunnit antoi mulle paljon enemmän. Niinkuin lähes kaikki stylistit Suomessa ja ulkomailla Sofiakin toimii freelancerina ja musta oli kivaa nähdä ja hieman kuullakin siitä, miten hän on rakentanut kaikki suhteensa ja mihin se on johtanut.
Alusta asti oon tiennyt sen, että mä haluan olla yrittäjä. Silloin saan tehdä asiat niinkuin itse haluan ja aikatauluttaa tekemiseni oman mielen mukaan. Ura freelancer stylistina mahdollistaisi myös sen, että mulla olis mahdollisuus työskennellä ympäri maailmaa, eikä asuinpaikan valitseminen olisi mitenkään lopullista. Tottakai uran luominen tällaisella alalla ei ole todellakaan helppoa, mutta varmasti todella palkitsevaa ja työ mitä tekisin olisi itselle mielekästä.
Ulkomaat ovat kuitenkin se vaihtoehto yksi, sillä Suomessa jos haluaa elättää itsensä stylistina on aika väistämätöntä tehdä mainoskuvauksia, ja se ei oikeastaan mua kiinnosta. Stylistina haluan suuntautua täysin muodin pariin, ja haaveena olisi päästä stailaamaan suurten muotitalojen näytöksiä ja mainoskuvauksia. Myös ura ihan muotitoimittajana kiinnostaa, suurin osahan muotitoimittajista on aloittanut uransa stylistina.
Tulevaisuudelle, sinne jonnekin myöhemmälle oon tosin haaveillut jo hieman suurempia, mutta ne unelmat ovat vielä niin kaukaisia, etten niistä edes kehtaa näin julkisesti puhua, heh. Nyt kuitenkin kovalla innolla eteenpäin ja portfoliota kasaamaan.pics 1 2 3

2 comments:

  1. Kannattaa kuitenkin miettiä niitä mainoskuvausten tekemistä stailistina, ainakin silloin kun on Suomessa: ne ovat niitä, joista se raha tulee koska ovat helpompia järjestelläj olloin tuntipalkka nousee paremmaksi. Eri asia tietenkin jos rahoittaa elämisensä jotenkin muuten tai muulla työllä ensialkuun.

    ReplyDelete
  2. Jooo tän mä tiesinki :) mua ei tavalliset mainokset ihan hirveesti kiinnosta mutta saa nyt nähdä miten kaikki alkaa etenemään!

    ReplyDelete