2013/08/10

HELSINKI SECOND HANDS
  VINTAGE. Yesterday we finally finished our second hand tour with Ida. So here we go with our favorite second hand and vintage boutiques!

          Ruuturouva
        Fredrikinkatu 60
Ruuturouva is maybe one of the oldest second hand stores in Helsinki because it's turning 30 years this year. The store is very small but you can make very lovely finds there. Clothes are directed maybe to older people than 20 something girls like me but they have a wonderful selection of bags and accessories. You can find there vintage Chanels  and Louboutins with great price tags. I recommend!

Eilen me saatiin I dan kanssa vihdoin meidän kirppiskierros loppuun. Joten nyt olisi esittelyssä meidän lempparit. Käytiin muutamassa muussakin, mutta nämä tekivät parhaimman vaikutuksen.

Ensimmäinen liike, Ruuturouva, on seissyt paikallaa Helsingin Punavuoressa jo 30 vuotta ja on varmaan yksi vanhimmista liikkeistä. Pieni liike pitää sisällään aarteita, ja vaikka vaatteet eivät ole ehkä ihan tällaisille parikymppisille suunnattuja niin asusteet ja laukut sen sijaan ovat omaa luokkaansa. Tällä hetkellä näyteikkunassa roikkui muutama Chanelin vintage veska ja Louboutinin kenkiä hyvillä hinnoilla. Suosittelen! Amado
Fredrikinkatu 26

Amado is for fashion hunters totally. They're selling only designer clothes and accessories and the owner told us that most of the stuff they're selling are unused. They're selling brands like Chanel, Giuseppe Zanotti, Louboutin and many others. Stuff they were selling was also very modern which is quite unusual if we talk about second hands. This place is located very near from Ruuturouva also.

Jos haluat tehdä todellisia löytöjä suosittelen suuntaamista Amadoon. Heidän valikoimistaan voi tehdä upeita löytöjä tunnetuilta suunnittelijoilta, kuten Chanelilta, Giuseppe Zanotilta ja Louboutinilta. Omistaja kertoi meille myös, että suurin osa heidän tuotteistaan ovat käyttämättömiä tai niitä on pidetty vain muutamia kertoja. Muihin second hand liikkeidiin verrattuna Amadon valikoima oli todella nykyaikainen ja sen sijaintikin on huippu hyvä, ihan Ruuturouvan vieressä. Kaivarin Kanuuna
Merikatu 3

Kaivarin Kanuuna is one of the best self service second hand I've been visited. So normal people are renting a table and selling they're stuff there. I'm not that interested buying H&M or Ginatricot clothes from flea markets which you can find here quite often but they are also having a vintage room. There you can find designer bags and lovely furs and stuff. If you want to sell your own stuff I can recommend Kaivarin Kanuuna because some of my friends have sold out all of their stuff here.

Kaivarin Kanuuna on ehdottomasti yksi parhaista itsepalvely kirppiksistä, jossa mä oon käynyt. Täällä kuka tahansa voi sis vuokrata pöydän ja tuoda tavaroitaan myyntiin. Jos ketjuliikkeiden vaatteet eivät niinkään kiinnosta ( täällä niihin törmää aika usein) niin Kaivarin Kanuunasta löytyy myös vintage huone, josta voi tehdä mahtavia löytöjä, jos on vaan valmis penkomaan. Omaan silmään on osunut muutamia kauniita turkkeja ja designer laukkuja.Fredan UFF
Fredrikinkatu 36
You can find many UFF stores in Helsinki but I prefer UFF Fredrikinkatu. I have made most of my second hand founds here like the rabbit fur last winter and this leather jacket couple weeks ago. The prices are higher than in normal flea markets but I think that blazers, coats and jackets are usually in very good price. In UFF Fredrikinkatu they got a very big "fashion" are in downstairs where you can make the best founds right after "Eurodays" when the new collection is put on its place.

Helsingistä löytyy useampia UFF liikkeitä, mutta mun mielestä paras löytyy Fredrikinkadulta. Sieltä mä oon tehnyt suurimman osan mun kirpparilöydöistä kuten viime talvisen kaniturkin ja kuvassa näkyvän nahkatakin. Hinnat ovat joissain tuotteissa hieman korkeat, mutta takkeja ja bleisereitä saa usein aika hyvillä hinnoilla. Fredan UFFista löytyy myös suurin niin sanottu "muoti" alue, jossa myydään niitä vähän tyylikkäämpiä ja vintagehenkisiä vaatteita. Parhaimmat löydöt voi tehdä juuri Europäivien jälkeen, jolloin uusi mallisto tuodaan paikoilleen.

9 comments:

 1. Todella kiva postaus :) Mistä toi sun keltainen mekko on? Ihanan näkönen ton nahkarotsin kanssa !

  ReplyDelete
  Replies
  1. cähän erilaista kun yleensä, kiitos :) se on topshopista ostettu!

   Delete
 2. Kiitos vastauksesta! Ei tosin vastaavaa taida enää löytyä. Millaisia noi topshopin koot yleensä on? True to size? Mikä sulla on esim tossa mekossa UK koko? Kiitos ! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. jooo ei varmaan samaa enää löydy koska tä on ostettu toukokuussa jo :) Kengissä koot on ihan true to size, mutta ainakin osa vaatteista mitä oon tilannut siinä 36 niin on ollu hieman pieniä. Tä mekko on 36 eli onks se UK koissa 8? :)

   Delete
 3. Hei, kiitos tästä postauksesta, todella hyödyllinen. Voitko neuvo mistä parhaiten löytyisi lyhyttä turkistakkia? Kiitos etukäteen!

  ReplyDelete
 4. Hei, kiva ja hyödyllinen postaus. Voisitko neuvo mistä parhaiten löytisi lyhyitä turkistakkeja? Kiitos paljon etukäteen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä luulen et fredan uffista kandee alottaa :) ruutu-rouvassakin näytti olevan turkkeja, mutta ne ei tainneet olla lyhyitä!

   Delete
 5. Moikka! Kiva postaus, tiedäthän kuitenkin että ainakin yhdessä näistä kaupoista on myös feikkituotteita eksynyt joukkoon silloin tällöin. Pyydetään vintage Chanelista useampi tonni ja mukana ei välttämättä ole mitään aitoustodistuksia. Olisi hieman kypsää maksaa yli 2000e feikkilaukusta.... Kävin yhdessä näistä liikkeistä tutkimassa merkkilaukkua, josta myyjä vakuutteli kovasti että aito on. Kuitenkaan papereita ei ollut silloin. Hän sanoi, että paperit saa myöhemmin, mutta niitä ei koskaan tullut. Lisäksi oli täysin epäselvää, milloin laukku oli tuulut hänelle myyntiin. Ensimmäisen kerran kun kysyin, hän sanoi että kaksi viikkoa sitten on tullut. Menin toisen kerran parin päivän päästä, eikä hän varmaan muistanut minua, koska sanoi, että laukku on tullut juuri muutama päivä sitten.

  En siis ostanut kys. laukkua. Tutkin netistä, miten etsimäni merkin aidot ja feikit voi tunnistaa. Lopulta tulin itse siihen tulokseen, että laukku oli hyvä kopio. Myös kopioiden mukana voi olla "aitoustodistuksia". Onneksi en ostanut!

  -Veera

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oho aika noloa liikkeelle :o en oo kuullu valitettavasti tällasesta aikasemmin!

   Delete